Om företaget PDF Skriv ut Skicka sidan

För 30 år sedan installerade Forserums Rör AB sin första värmepump på Höglandet och den tuffar fortfarande på friskt. Totalt har det blivit 1100 värmepumpar installerade sedan dess.

Anno 1957

Forserums Rör AB startade 1957 av Willard Öggesjö, då under namnet Forserums Rörlednings affär. Willard fick tre söner som alla är engagerade i verksamheten idag. Idag leds verksamheten av sonen Leif Öggesjö som själv började som lärling för att sedan tillskansa sig de mer teoretiska delarna av yrket genom att läsa till ingenjör inom Energi- och VVS-teknik. 1988 tog brödratrion över företaget som idag sysselsätts 13 personer.

Säljer Thermias värmepumpar

Thermias driftsäkerhet och tillförlitlighet har ett förtroende på marknaden som vi vill förvalta väl. Vi erbjuder värmepumpar för berg-, jord-, sjö- och luftvärme. Det viktigaste för oss är att hitta en lösning som passar varje kunds unika behov. Thermia är den verkliga pionjären inom värmepumpstekniken och har ständigt utvecklat och förbättrat pumparna sedan starten 1973. Forserums Rör var ett av åtta företag som blev auktoriserad installationsfirma 1975, idag finns det runt 180 auktoriserade återförsäljare över landet.
De första pumparna som Forserums Rör installerade hade en verkningsgrad på 2,8 (förhållandet mellan tillförd och avgiven energi) sett på årsperspektiv. Idag ligger verkningsgraden på drygt 4 på årsbasis och under gynnsamma förhållanden på 5.

Lönsamt både för dig och miljön

Det senaste tillskottet i Thermiafamiljen är en nyutvecklad luftvärmepump som heter Atria och som kan utvinna energi ur luft ner till 20 minusgrader. Luftvärmepump är ett bra alternativ för den som har svårt att borra eller gräva av utrymmesskäl. Även den som inte har vattenburen värme kan komplettera med fläktkonvektorer och på så sätt komma från sitt direktel-beroende och få värme och varmvatten året runt.

 

HITTA INSPIRATION

Miljöerimage

Mikkel Torp med familj är i full färd med att totalrenovera sin 20-talsvilla utanför Nässjö. Här är det klassisk stil som gäller...

Läs mer

VAD HAR VI GJORT TIDIGARE?

Referenserimage

Magnus vedpanna i huset i Hiegöl utanför Forserum havererade.
- "Forserums Rör blev räddaren i nöden och hjälpte oss snabbt med en ny lösning för vår uppvärmning".

Läs mer

VI UTFÖR JOBBET

Våra montörerimage

Våra montörer har mångårig erfarenhet från branschen och...

Montörerna

Vår tidning som PDF


Ladda ned vår tidning som PDF